9 Şubat 2013 Cumartesi

Seni Çizdim Gökyüzüne

AYHAN ÇUBUK

Zamanın gözbebeklerinden yuvarlanıp geceyi  yazdım dün gece. Oysa yarın erken kalkacaktım. Sabaha yeni bir hayata başlama planları yapıyorum aslında uyumalıyım Kirpiklerim uykuya hazırdı oysa. Ama ben seni düşündüm yıldızların siyahı giyindiği gecenin dar vakitlerde. Uykusuzluğu mu taş duvarlara attım geceyi sana yazdım dün gece. Yüreğimi kalem bildim bıraktım beyaz sayfaların üzerine tüm kelimelerimle bir bir seni anlatmaya çalıştım. Dur durak bilmiyordum. Kalemin ucundan mürekkep değil Sen akıyordun sanki resmin çiziliyordu her harfin her satırın aralarına değişikti güzeldi.Nasıl çizdim bilmiyorum ama yazımda sadece sen vardın sadece sen !
Dünyada  Merhabalarla bulduk biz birbirimizi. Şuradan buradan derken muhabbet saldık sevgili gönüllere . Çektiğimiz onlarca hüzün ağlarında yine de başladığımız yerde değil miyiz söyle Sensiz kalacaksa, kırılsın kalemim, sensiz olacaksa üzülsün yüreğim ve sensiz duracaksa karanlıklara gömülsün bu yüreğim.
Hatırladın mı ilk tanıştığımız zamanı seni ilk gördüğüm hali Güneş toprağa  gece  karanlığa  kelebekler bahara ve bende sana sevdalandım işte o an minicik yanaklarına Dokunmaya bile kıyamadığım bir yürektin sen. Her gece uyurken gözlerine bakmak isterdim ama gözlerinin içine bakmaktan çekinirdim. Her baktığımda buz dağının güneşin karşısındaki erimesi gibi gözlerindeki umut tanelerinin de erimesinden korkardım.
 Bilirsin, düşlerim küçüktür benim. Küçük düşlerime düşleri giydirip yüreğinin resmini çizdim gökyüzüne. Alnındaki ince çizgileri işledim bulutların narin gözlerine..  Gözlerini, suya yüreğini bulutlara yazdım. Nasıl yazdım  bilmiyorum geceyi sana yazdım.



Geceyi Sana  yazdığımda sen uyuyordun belkide.  Ve akşam olup sen uyuduğunda ben senin yüreğine geleceğim. Dün gece kaldığım yerden geceyi sana yazacağım yazmaya devam edeceğim..


GECEYİ SANA YAZDIM DÜN GECE
VE SEN YOKTUN BEKLEDİM ÇARESİZCE