20 Eylül 2012 Perşembe

Bu Sürgünlüğe son vermek zamanı gelmedimi ?

Ayhan Çubuk

Aynaları kırıldı mutluluğumun. Söz dinlemeyen yanımı artık çok iyi tanıyorum. Ayağım takılıyor bir acıya ve yokluğunun üstüne düşüyorum. Katlanamıyorum

İğne deliğinden geçiriyorum sevdayı. Sen oluyor her şeyin  adı. Bir an sen oluyorum sanki düşünüyorum duruyorum .Sonra kendime dönüyorum. Ve hala ağlıyorum... Harf harf işlerken kelimelerimi şimdiden yerleştiriyorum acılarımı klavyemdeki tuşlarıma ,
Kapatıyorum gözlerimi. Hadi git yâr  geldiğin gibi. Acıttığın yerden tüm acılarımı da topla git hadi. Ruhunu da al git diyemiyorum sana Çünkü….
Bazen çıkıp gitmek istiyor ruh bedenden ama bunu yapamıyor hiçbir beden, bırakamıyor ruh saklı kaldığı evini,,çok şey yaşamak ta bazen insana bir şey ifade etmiyor.Geçmiş sadece iz bırakarak hatırlatıyor kendini,yaşamsa asla böyle olmadı... geçmişte yaptıklarımız hiçbir zaman unutulmazdı.Ama yaşam öylemiydi. Yaşamla geçen zamanın arasında çok fark vardı.Bu Vakit zaman denilen kavram her şeye ilaç mıydı?Neydi Bu zaman zamana bırakmak faslı çoktan geçmişti benden bırakıp gitmişti buradan artık kalanlar benimdi giden ve gitmiş olanlar seninleydi .Sen mi yar olmadın yoksa ben mi yarenlikten uzaktım? Sana hangi kıyıya vurmuştu aramızdaki eksik o taş? Hangi şarkılarda yarım kalmıştı notamız? Hangi satır içine sığdırabilmişti de seni; sen bulunmazım olmuştun?

Bu sürgünlüğe son vermek saati geldi artık belki de. (Seni) istiyorum Ben, tutkunun en koyu, sevdanın en deli sözcüsüyüm... Herkes Adına konuşuyorum ve herkesi yaşıyorum umarsızca yüreğimde... Geleceği olmayan zamanlarda, hiç bir şeyi düşünmeden erimek adına konuşuyorum. Gözlerinin içine bakarak SENİ SEVİYORUM kadınım demek istiyorum. Aşkın akışına kapılıp, hiç bir kaygı duymadan gidebildiğim yere kadar GİTMEK sonuca varmak,sadece ve sadece seni istiyorum. Kokunu içime çekmek, sadece seni hissetmek istiyorum. Yaşamıma seninle anlam katmak, mutluluğu bulmak ve bir daha asla kaybetmemek istiyorum.Her Kalemde her yazdığım mısrada her kelimemde her cümlemde  Seni istiyorum, canıma bir can daha katmak için, ruhumun yalnızlığına, yüreğimin acısına son vermek için, daha mavi bir deniz, daha mavi bir gökyüzü ve daha mavi bir sevda için. 


Seni istiyorum, yarın, öbür gün, öbür hafta, öbür ay, öbür yıl değil... Şimdi


Ayhan Çubuk --